Villeroy & Boch Viclean I100

Vanaf € 2.475,00
Op voorraad
SKU
V0E100R1

VICLEAN-I 100 Villeroy & Boch

De elegante DoucheWC met de meest innovatieve waterstraal. Word elke dag comfortabel gereinigd met een 'harmonic wave'.

 

ViClean I-100. Leverbaar in wit of zwart (Black Edition).

Villeroy & Boch Viclean douchetoilet I100 is het meest recente douchtetoilet van Villeroy & Boch uit de ViClean serie. Het is echter alleen de naam die hetzelfde is gebleven, want V&B heeft met de I100 een revolutionaire nieuwe weg ingeslagen. Dankzij het revolutionaire design is de gehele techniek op sublieme wijze in het keramiek geïntegreerd, zodat het douchetoilet van buiten niet meer als zodanig herkenbaar is. De intuïtieve bediening en de douchefuncties maken het product tot een absolute blikvanger, juist door het pure en ingetogen ontwerp. De I100 onderscheidt zich niet alleen met een subliem design, ook de kernfunctie, namelijk de reinigende waterstraal is uniek en extreem effectief. De sproeikop beweegt zowel verticaal, als afwisselend licht horizontaal (Harmonic Wave douchetechnologie). De combinatie van de oscillerende en voor het eerst ook roterende beweging biedt aangename hygiëne en frisheid. Zo weet u zich altijd verzekerd van een optimale reiniging. Ook de watertemperatuur, waterstraalsterkte en positie van de douchesproeier kunnen individueel ingesteld worden.

Uniek elegant design. Elegante lijnen met doorlopende vlakke deksel tot de muur. Nauwkeurige afwerking en optimale kwaliteit dankzij hoogwaardige materiaalcombinaties (Keramiek – Quaryl® – Duroplast) Gericht op het belangrijkste - reiniging met warm water

 • Maximale hygiëne dankzij eenvoudige reiniging
 • Invisible Jet technologie; de douchesproeier is perfect in het Quaryl-paneel geïntegreerd
 • hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 • Automatische reiniging van de douchesproeier
 • Spoelrandloos DirectFlush-toilet met vuil- en waterafstotend CeramicPlus oppervlak
 • De zitting kan eenvoudig worden verwijderd voor reiniging
 • Geoptimaliseerde handling en efficiënt onderhoud
 • Verpakking met geïntegreerde montagehulp voor een snelle en veilige installatie
 • Intelligent onderhoudsconcept dankzij de storingsdiagnose via de app en de eenvoudige toegang tot de technische componenten via de afdekplaat

Specificaties:

 • zonder spoelrand ViClean-I100
 • DirectFlush wandhangend
 • Positie water- en stroomaansluitpunten in combinatie met ViConnect (art.-nr. SW100162) Spoelwaterbehoefte: 3 / 4,5 l
 • Leed:  bevestiging wordt meegeleverd met het waterbesparingssysteem AQUAREDUCT®: spoelwaterhoeveelheid 3 / 4,5 liter
 • afvoer horizontaal
 • kleur Wit Alpin CeramicPlus

 

VICLEAN-I 100 HarmonicWave-douchestraal

ViClean-I 100 introduceert een nieuwe designstandaard voor douche-wc’s. Bekijk de video en maak kennis met het geïntegreerde designconcept en ontdek zelf hoe ViClean-I 100 een geniaal hoogstandje in de badkamer wordt, dankzij de innovatieve HarmonicWave-douchestraal en de eenvoudige bediening.

Meer informatie
Warm Water Ja
Instelbare Watertemperatuur Ja
Massage / Pulsatie Ja
Bubble Wash Ja
Hot Air Dry Nee
Verlichting (Nightlight inside) Nee
Materiaal Keramiek Duraplast Anti Stitch Coating
Soft Close (Anti Slam) Deksel Ja
Automatische inschuivende sproeikop Ja
Zelfreinigende sproeikop Ja
Beschikbaar als verlengd model (54cm) Ja
Beschikbaar als Round model (50cm) Nee
Zithoogte regulier, in te stellen op inbouwreservoir
Met Reservoir Nee
Inhoud boiler Geen boiler, doorstroomverwarming (Instant Heating)
Minimale Waterdruk 1 Bar
Maximale Waterdruk 8 Bar
Instelbare waterdruk Ja
Maat draadaansluiting leidingwater 1/2"
Aansluitspanning 230V
Inclusief keramiek Ja
Electra nodig Ja
Afstandsbediening Ja
Extra grote knoppen voor bediening Nee
Anti Bacteriele Sproeikop Ja
Type Bediening Afstandsbediening
Bedieningswijze Hand
Breedte 380mm
Diepte 590mm
Geurfiltering Nee
Verwarmde zitting Nee
Automatisch openende bril Nee
Vuilafstotend Ja
Garantie 3 Jaar
Een vraag stellen ?

1 Installatie Toiletdouches

Installatie Toiletdouches (Toilet Handdouche Naast toilet)

Dat kan. De water aansluiting kan gemaakt worden 2 manieren: Met een t-stuk onder het fonteintje. Of de veel mooiere oplossing: Met een T-stuk op de watertoevoer naar het waterreservoir achter de wand. Wij kunnen dit voor u verzorgen zonder een tegel te hoeven breken. Als u een beetje handig bent kunt u het zelf ook. Wij bieden hiervoor een speciale aansluitset, die vindt u hier

2 Installatie DoucheWC geïntegreerd

Installatie DoucheWC (geïntegreerde bidet-toilet combinatie).

test

Ja dat kan. Alle bekende merken moderne inbouwreservoirs zijn geschikt. U hoeft dus niet perse een overeenkomstig merk DoucheWC als inbouwreservoir te hebben. De aansluitmaten zijn uniform. Bidetdouche kan u adviseren en het uiteraard ook voor u uitvoeren. Dit kan vrijwel altijd zonder tegels te hoeven breken.

Ja, je kunt zonder complete verbouwing je wandhangende wc in minder dag een dag (laten) vervangen door een DoucheWC. Het enige dat nodig is voor de montage van de douche-wc is een elektra aansluiting. Je kunt elektra vaak dootrekken tot achter de voorzetwand via de kruipruimte, via een naast- of achtergelegen (meter) kast of via een holle- of systeemwand. Lukt dit niet, dan kun je elektra ook als wandopbouw doortrekken en via een plint of kabelgoot afweken. Een aparte wateraansluiting is niet nodig.

4 Vragen over bestellen en betalen

Informatie over bestellen en betalen.

In België worden alle bestellingen vanaf EUR 100 gratis bezorgd. Andere Europese landen afhankelijk van de bestemming en het gewicht. Wij leveren in de meeste gevallen met PostNL of BPost met Track & Trace. Voor pakketten boven 25 kilogram maken we gebruik van DTP, DHL en eigen bezorgdienst.

Uiteraard hebben we zeer goede maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw betaling volledig veilig is. Onze gehele website is beveiligd met een SSL-certificaat (U kunt dit zien aan de voorloop tekens: HTTPS en/of een icoontje van een slot aan (links)boven of onderkant van de webpagina). Er zijn verschillende betaalmethodes die allen via de hierboven beschreven veilige omgeving plaatsvinden. De gegevens die u invult kunnen daarom nooit door derden worden onderschept.

Retourneren kan tot 2 weken na de aankoop. Omdat een douchewc en toiletdouche producten zijn die voor (intieme) hygiëne worden gebruikt is, kan de koop niet zonder meer geannuleerd worden. Het moet vast staan dat het product ongebruikt is. Laat u daarom goed informeren over de specificaties van de betreffende DoucheWC of toiletdouche. Een product in een onbeschadigde verpakking en ongebruikt kan uiteraard worden geretourneerd of geruild voor een ander model.

Alles wordt geleverd uit voorraad dus onze normale omstandigheden 1 werkdag. In uitzonderlijke gevallen kan een model uitverkocht zijn, dit is op weekbasis. We nemen dan persoonlijk contact met u op, om het tijdstip van levering af te stemmen.

19 Veelgestelde vragen Villeroy en Boch ViClean

Met enkele kliks antwoord op uw vragen vinden! Hier vindt u een groot aantal antwoorden over Villeroy & Boch ViClean

ViClean-L

 • Art.-Nr. V02E L4 01

Aan de wand hangende toiletten

 • Subway 2.0, Art.-Nr. 5600 50 R1
 • Subway 2.0 DirectFlush, Art.-Nr. 5614 R5 R1

Aan de wand hangend toilet

 • Subway 2.0 DirectFlush, Art.-Nr. 5614 R6 R1

Het maximale waterverbruik van ViClean bedraagt 430 ml/min. per reinigingsbeurt.
Bovendien hebt u, net als bij elk traditioneel toilet, spoelwater nodig voor het doortrekken.

Nee, dat is niet nodig. ViClean werkt energiebesparend dankzij het intelligente energiebeheerysteem

Nee. Er zijn in Europa talloze voorschriften die de omgang met water en stroom in een apparaat definiëren. Uiteraard voldoet ViClean aan alle wettelijke voorschriften.

Nee. Bij een stroomstoring zijn de functies niet beschikbaar. Het doortrekken van het toilet blijft wel mogelijk
Het stroomverbruik is sterk afhankelijk van het aantal personen in het huishouden en hun gebruiksgewoontes. In het algemeen kan worden gezegd dat het verbruik op het niveau van gangbare moderne huishoudelijke apparaten ligt. Het grootste deel daarvan komt voor rekening van de zitverwarming als comfortfunctie.
Bij een traditionele wc-zitting wordt de belasting opgevangen via de op de keramiek bevestigde scharnieren. Bij ViClean liggen de scharnieren op een hoger punt binnen de kunststofbehuizing. Frequente belasting van het deksel kan de levensduur van de scharnieren negatief beïnvloeden.

Meer informatie over functies kunt u vinden onder de tabjes "Gegevens" en "Meer Informatie" en u kunt ons uiteraard telefonische bereiken op (+032) 11 948733 wij staan u graag te woord.

ViClean-L

 • Bij ViClean-L kunnen de zitting en het deksel handmatig worden geopend.
ViClean-U heeft een geïntegreerde bewegingsmelder en opent het deksel bij het naderen van het toilet automatisch. Het deksel gaat bij niet-gebruik na ca. 90 seconden dicht.
Ja. Beide ViClean-modellen beschikken over de innovatieve Soft Closing Technologie, die zorgt voor zacht en geruisloos sluiten van deksel en zitting.
Nee, de ViClean-opbouw wordt vast gemonteerd en dient niet zonder deskundige hulp zelf te worden gemonteerd of gedemonteerd. De ViClean-opbouwen passen alleen op de hiervoor bestemde keramiek van Villeroy & Boch.

· ViClean is de perfecte combinatie van toiletzitting en bidet.
· ViClean maakt deel uit van de productgroep douchetoiletten resp. elektronische bidetzittingen.
· ViClean reinigt na het toiletgebruik de intieme zones zachtjes door middel van een warme waterstraal.
· ViClean schuift hiertoe een sproeier uit, die de huid gericht schoonmaakt.
· ViClean-U droogte de intieme zones na de reiniging met een warmeluchtföhn.

ViClean-L overtuigt door een organisch, op de contour van een blad geïnspireerd design en creëert met een indrukwekkende lichtheid een evenwicht tussen esthetiek en functie. Het douchetoilet werd ontwikkeld in samenwerking met Daniel Debiasi en Federico Sandri, oprichters van de gerenommeerde designstudio Something.

ViClean-U staat voor high-tech in perfectie. Het douchetoilet biedt de hoogste mate van hygiëne, comfort en efficiency en combineert de ultieme premium-technologie met een puristisch, compact design. ViClean-U werd ontwikkeld in samenwerking met TOTO, het toonaangevende technologiebedrijf wat betreft douchetoiletten op de Aziatische markt.

Ja. De ViClean-opbouw wordt vast gemonteerd en dient niet zonder deskundige hulp zelf te worden gemonteerd of gedemonteerd. De ViClean-opbouwen passen alleen op de hiervoor bestemde keramiek van Villeroy & Boch.

De prijs van ViClean is hoger dan die van een normale wc-zitting. Een vergelijking tussen beide producten gaat echter mank, omdat het douchetoilet een groot aantal douche-, comfort- en hygiënefuncties biedt – voor een surplus aan reinheid en welbevinden.

ViClean en het bijpassende keramiek-toilet is verkrijgbaar in de kleur Wit Alpine. De oppervlakteveredeling CeramicPlus van Villeroy & Boch vergemakkelijkt de reiniging van het toilet.

Materiaal en materiaaleigenschappen:

 • Zitting en deksel: ABS
 • Behuizing (zichtbare delen): ABS
 • Toiletzitting en sproeier: gepatenteerde vuilafstotende materiaaltechnologie
 • ABS: hoge warmtegeleiding voor verwarming van de zitting

Iedereen kan ViClean gebruiken. Aan kinderen moet het gebruik van ViClean worden uitgelegd voordat ze er gebruik van maken.

Bij ViClean-L kunnen maximaal twee gebruikersprofielen worden ingesteld en opgeslagen. Ze kunnen op elk gewenst moment met een toetsdruk worden opgeroepen.

pdf
(Grootte: 1.6 MB)
functie-vergelijk-ViClean-modellen
pdf
(Grootte: 2.8 MB)
Villeroy & Boch ViClean Brochure
pdf
(Grootte: 580.5 KB)
ViClean-I_100-App Handleiding
pdf
(Grootte: 2.5 MB)
ViClean-I_100_handleiding_nederlands.
pdf
(Grootte: 88.1 KB)
Villeroy & Boch Viclean I100 Productblad

VICLEAN-I 100

ViClean-I 100 introduceert een nieuwe designstandaard voor douche-wc’s. Bekijk de video en maak kennis met het geïntegreerde designconcept en ontdek zelf hoe ViClean-I 100 een geniaal hoogstandje in de badkamer wordt, dankzij de innovatieve HarmonicWave-douchestraal en de eenvoudige bediening..

Revolutionair Design

 

ViClean-I 100 zet een nieuwe maatstaf voor designs van douche-wc’s. Achter de elegante closetzitting gaat - vrijwel onzichtbaar in het keramiek - een hoogwaardige douche-wc verborgen die u de perfecte hygiëne biedt met zacht en schoon water.

Intuïtieve Bediening

 

De ViClean-I 100 kan heel eenvoudig en comfortabel via de afstandsbediening of de smartphone-app worden bediend.

Innovatieve Douchefunctie

 

De unieke HarmonicWave-douchestraal beweegt in een zijwaartse golfbeweging zachtjes heen en weer en zorgt voor een bijzonder grondige en vitaliserende reiniging.

Een lady- en zitvlakdouche biedt extra comfort.

Perfecte Hygiëne

 

Hoogwaardige materialen en technologieën zorgen voor een optimale hygiëne. Dankzij de bijzonder precieze randen en voegen van het Quaryl douchepaneel wordt vuilafzetting voorkomen. In combinatie met de DirectFlush-technologie, de CeramicPlus-oppervlakken en het QuickRelease-mechanisme kan de douche-wc eenvoudig worden gereinigd.