DoucheWC Maatvoering

Wat is de vorm van uw toilet?

Om zeker te weten dat uw toiletpot en de DoucheWC die u wenst ook mooi op elkaar aansluiten, vindt u hieronder de relevante maten afgebeeld, zodat u zelf kunt meten welke WCDouche geschikt is voor uw toiletpot.

De maten hoeven niet exact overeen te komen maar zijn een indicatie. Als u liever telefonisch geadviseerd wilt worden, kunt u ons uiteraard altijd bellen op: +32 (0) 11 94 87 33 U kunt ook afbeelding van uw situatie sturen naar info@bidetdouche.be of via WhatsApp

De pasvorm van uw toilet.

In het onderstaande hebben wij twee verschillende afbeeldingen afgebeeld om u een indicatie te geven over de twee maten die het meest gangbaar zijn in België. Bij verschillende bidets bieden wij als optie een verlengde zitting.

Stap 1: Bepaal de lengte van uw toilet

Om te bepalen of u een verlengde of een standaard toilet heeft meet u de lengte op van de C-LIJN. Dit is de lange verticale lijn die loopt van het middelpunt van waar de bouten van de bril bevestigd zullen worden tot aan de voorkant van het toilet. Ligt de C-LIJN tussen de 40 en 44cm, dan heeft u een standaard toiletpot: Wanneer de lengte van de C-LIJN van uw toilet tussen de 40cm en de 44cm ligt heeft u een standaard toiletpot. Wij adviseren u in dit geval niet om een bidet met een verlengde zitting aan te schaffen, wees er zeker van dat u deze optie niet aanvinkt wanneer u het product besteld. U kunt in dit geval kiezen uit de volgende categorieën: Blooming, Geberit Aquaclean, Villeroy & Boch ViClean en alle mechanische bidets of onderdouches. Ligt de C-LIJN tussen de 44,5cm en 49,5cm, dan heeft u verlengde (ovale) toiletpot: Wanneer de lengte van de C-LIJN van uw toilet tussen de 44,5 en de 49,5 ligt heeft u een toilet met een verlengde (ovale) zitting nodig. In dit geval is een een verlengde zitting mogelijk. U kunt deze optie aanvinken bij uw bestelling. Alleen ons merk Blooming beschikt over verlengde zittingen.

Stap 2: Bepaal de lengte van LIJN C

Lijn A is de verticale lijn die loopt vanaf het middelpunt van waar de bouten geplaatst zullen worden tot de stortbak. Wanneer u een hangend toilet heeft is dit de afstand tot de muur. De bidets uit ons assortiment hebben ongeveer 5 cm plaatsingsruimte nodig. Voor de meeste toiletpotten is dit geen enkel probleem en is de DoucheWC eenvoudig te plaatsen. De oppervlakte van Lijn A dient vlak te zijn voor een gemakkelijke en eenvoudige installatie. Is dit bij uw toiletpot niet het geval of is de afstand van Lijn A korter dan 5 cm? Stuur dan gerust een afbeelding van uw situatie naar: info@bidetdouche.be ,via WhatsApp

of bel: +32 (0) 11 94 87 33 Een kleine verhoging van Lijn A is niet altijd een probleem. Er zijn mogelijkheden om de passing goed te krijgen.

Stap 3: Bepaal de breedte van LIJN B

Als laatste bepaalt u de breedte van Lijn B, dit is horizontale lijn die loopt tussen de plaats waar de bouten geplaatst zullen worden. Deze lijn zal in de meeste gevallen tussen de 14cm en 15cm liggen. Alle DoucheWC’s (Bidetbrillen die op een bestaand toilet worden geplaatst) die wij aanbieden aanbieden hebben een maximale breedte van ruim 20cm. Het plaatsen van een bidet is hierdoor mogelijk op vrijwel ieder toilet in België.