Bidet Handdouche Installatie

Bidet Handdouche (Toiletdouche) Installeren

Bidet handdouche installeren of een toiletdouche installeren is een makkelijke klus.
U vindt hieronder de instructies voor installatie van een toiletdouche bij uw toilet.

Installatie video

Een toiletdouche naast uw toilet is onmisbaar. Hij moet alleen wel even gemonteerd worden. Voor elke situatie is er een oplossing. Voor zowel staande als zwevende closets. Het mooist is altijd om af te tappen van de watertoevoer naar de stortbak, omdat die het dichtst bij het punt van gebruik zit.

Opbouw flexibele slang

Soms gaat hier een flexibele slang naar toe. Dat is makkelijk werken, want er hoeft in dat geval alleen een T-stuk met schroefdraad op stortbak of op het stopkraantje bij de wandinvoer bevestigd te worden. Zoals in het schema hieronder.

Knelkoppeling op de leiding

Meestal is een staand toilet voorzien van een (12MM) leiding. Hierop is meestal te weinig ruimte/speling om een T-stuk tussen te plaatsen. In dat geval monteert u een knelkoppeling op de leiding. Er dient dan een stukje van circa 1,5cm uit de leiding gezaagd te worden om ruimte te maken voor het knel T-stuk.

Op bestaand inbouwtoilet

Heeft u een bestaand inbouwtoilet , dan is het nog steeds mogelijk om een aansluiting op het waterreservoir achter de wand te maken. Wij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen dit voor u zonder breekwerk uitvoeren.
Het eindresultaat is een (design) stopkraantje op de achterwand zonder zichtbare leidingen, waarop de doucheslang kan worden aangesloten. Een situatie zoals op de foto hieronder.