Geberit AquaClean Tuma Classic Zitting

€ 1.199,00
Op voorraad
SKU
aquaclean-tuma-classic-zitting

Geberit Aquaclean Tuma Classic. Geberits meest flexibele Douche WC met bijpassend closet of eenvoudig als losse ziting te plaatsen op uw bestaande toilet.


De Aquaclean Tuma is zowel als losse bidet zitting te verkrijgen als met een bijpassend closet waarbij de snoeren onzichtbaar kunnen worden weggewerkt. U kijkt nu naar de complete Aquaclean Tuma Classic als losse zitting, passend op vrijwel ieder toilet. Geberit is er opnieuw in geslaagd alle de douchefunctie en wenfuncties in een compacte toiletzitting te verenigen. Bij de milde, intense douchestraal kunnen temperatuur en intensiteit naar persoonlijke voorkeur worden ingesteld.
De oscillerende douche reinigt bijzonder goed, de pulserende massagedouche werkt stimulerend en de ladydouche is ideaal voor de milde intieme hygiëne van de vrouw. Een absoluut multitalent dat in geen enkel opzicht onderdoet voor geïntegreerde Douchetoiletten. Een design accent in de vorm van een cover plate kan worden aangepast aan uw interieur. Strak belijnde vormgeving, superieure bidet functies en een handzame afstandsbediening. Dat is de Aquaclean Tuma. Een oase van schoonheid en hygiëne in uw toilet of badkamer. compleet.

Eigenschappen:

 • Zitting en deksel met ‘softclose’ mechanisme
 • Uitschuivende douche-arm
 • Douche-arm in 7 stappen te positioneren
 • Oscilerende douche (voorwaartse en achterwaartse bewegingen van de douche-arm automatisch in te stellen
 • Douchestraalsterkte instelbaar in 7 niveaus
 • Direct Heating 
 • Temperatuur water regelbaar
 • Laatst gebruikte instellingen worden automatisch opgeslagen
 • Stroomaansluiting onzichtbaar weggewerkt in closer
 • Netkabel is te verlengen
 • Functies en instellingen via afstandsbediening
 • Automatische voor- en nareiniging van de douchekop met schoon water
 • Doorstroomverwarmer (direct en onbeperkt warm water
 • Goedkeuring volgens 1717 / 13077

Zo kunt u uw douchewc bedienen:

U kunt uw Geberit AquaClean Tuma besturen met het bedieningspaneel, de afstandsbediening, het wandbedieningspaneel of de app:

Bedieningspaneel van Tuma

bedieningspaneel

De Classic en Comfort uitvoering van de Geberit AquaClean Tuma hebben een bedieningspaneel op het apparaat. Dit bevat de belangrijkste douchefunctionaliteiten en omvat gedifferentieerde bedieningsknoppen die een aangename en intuïtieve bediening mogelijk maken zonder te hoeven kijken.

Afstandsbediening

Afstandsbediening

De AquaClean Tuma Classic kan bediend worden met behulp van een handige en duidelijk vormgegeven afstandsbediening.

Wandbedieningspaneel

Wandbedieningspaneel

Naast de standaard afstandsbediening is er voor de Geberit AquaClean Tuma Comfort ook een bedieningspaneel voor wandmontage beschikbaar. Het bedieningspaneel kan op elke gewenste plek worden geïnstalleerd en aan de wand worden geschroefd of gelijmd, zonder dat er een aansluiting nodig is. De belangrijkste douchewc functies kunnen eenvoudig bediend worden. In de ontwerpfase hoeft er geen rekening te worden gehouden met het bedieningspaneel, omdat het op batterijen werkt en via bluetooth op de douchewc functies is aangesloten. Het bedieningspaneel heeft een glazen oppervlak dat eenvoudig gereinigd kan worden en is verkrijgbaar in wit of zwart.

Geberit AquaClean App

Geberit AquaClean App

De nieuwe Geberit app biedt nog een eenvoudige en ongecompliceerde manier om de AquaClean Tuma te bedienen. De app heeft zowel een afstandsbedieningsfunctie als een groot aantal andere instelopties. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt om uw persoonlijke instellingen mee te nemen op reis en op andere AquaClean Tuma wc's toe te passen. De app kan gratis worden gedownload in de iTunes App Store en de Google Play Store

Meer informatie
Warm Water Ja
Instelbare Watertemperatuur Ja
Massage / Pulsatie Nee
Bubble Wash Nee
Lady douche (vaginale reiniging) Nee
Zelfreinigende sproeikop Ja
Anti Bacteriele Sproeikop Ja, afklikbaar
Hot Air Dry Nee
Verwarmde zitting Nee
Verlichting (Nightlight inside) Nee
Materiaal Duroplast / Hoogwaardig kunstof
Soft Close (Anti Slam) Deksel Ja
Beschikbaar als verlengd model (54cm) Ja
Beschikbaar als Round model (50cm) Nee
Zithoogte regulier, in te stellen op inbouwreservoir
Met Reservoir nee
Inhoud boiler geen boiler, instant heating!
Minimale Waterdruk 0,9 BAR
Maximale Waterdruk 6,7BAR
Instelbare waterdruk Ja
Maat draadaansluiting leidingwater 1/2"
Aansluitspanning 230V
Inclusief keramiek Nee
Kleur Alpine White
Electra nodig Ja
Afstandsbediening Ja
Extra grote knoppen voor bediening Nee
Electrisch Vermogen max. 1300 Watt
Type Bediening Afstandsbediening
Bedieningswijze Hand
Breedte 350mm
Diepte 540mm
Geurfiltering Nee
Automatisch openende bril Nee
Vuilafstotend Ja
Garantie 3 Jaar
Een vraag stellen ?

3 Installatie Electronische Bidetzittingen

Bidet of Toiletdouche installeren op uw eigen toilet

Ja dat kan. En relatief eenvoudig. U vervangt de reguliere toiletbril door de Bidetbril. De wateraansluiting kan worden gemaakt met een T-stuk dat geplaatst wordt op de wateraansluiting naar uw stortbak. Hierop zit vaak een 12mm pijpje gemonteerd met een 3/8" aansluiting. Is er te weinig ruimte om het pijpje te bewegen om ruimte te maken voor het T-stuk, dan is dan de andere optie om een T knelkoppeling te maken op de 12mm buis. Zaagt u hiervoor met een pijpensnijder of ijzerzaag circa 1,8cm uit de buis op de gewenste plek en plaats de knelkoppeling ertussen. Als het gaat om electronische douchewc (bidetbril), dan dient er uiteraard nog een 230V geaarde wandcontactdoos in de directe omgeving van het toilet geplaatst te worden (spatwatervrije indien in natte ruimte).

Ja dat kan. Relatief eenvoudig. U vervangt de reguliere toiletbril door de Bidetbril. De wateraansluiting kan worden gemaakt met een T-stuk dat geplaatst wordt op de wateraansluiting naar uw stortbak. Hierop zit vaak een 12mm pijpje gemonteerd met een 3/8" aansluiting. Is er te weinig ruimte om het pijpje te bewegen om ruimte te maken voor het T-stuk, dan is dan de andere optie om een T knelkoppeling te maken op de 12mm buis. Zaagt u hiervoor met een pijpensnijder of ijzerzaag circa 1,8cm uit de buis op de gewenste plek en plaats de knelkoppeling ertussen. Als het gaat om electronische douchewc (bidetbril), dan dient er uiteraard nog een 230V geaarde wandcontactdoos in de directe omgeving van het toilet geplaatst te worden (spatwatervrije indien in natte ruimte).

De vorm en maat van uw toilet zijn tot slot ook nog van belang:
Onderzetbidets passen op ieder toilet.
Bidetbrillen, waarbij de oude toiletbril worden vervangen passen op vrijwel ieder toilet, met uitzondering van:
-Compacte toiletpotten (verkort / < 48cm lengte)
-Vierkante potten
-Zogenaamde 'eitjes' . Dat zijn eivormige potten met een ronding over de gehele lengte.
-Potten met een afstand tussen de schroefgaten van meer dan 240mm (wel mogelijk, maar met een aanpassing voor de bevestiging)

Kijkt u hier om de maten van uw toiletpot te controleren op geschiktheid voor onze bidetbrillen

Ja dat kan.

Ook zonder breekwerk kan er een wateraansluiting worden gemaakt op de watertoevoer naar uw reservoir achter de wand. Dit is een iets lastig klus dan een aansluiting maken op een zichtbare stortbak, maar prima te doen.

Hieronder vindt u de instructies

>> https://bidetdouche.nl/klantenservice/installatie-handleidingen/bidet-op-toilet-monteren.html

 

 1. Sluit als eerste de (hoofd-)waterleiding af en spoel de toilet door.
 2. Haal dan de drukknop van het inbouwreservoir weg en draai de aanvoerslang los.
 3. Sluit de T-connector (wartel T stuk) aan tussen de watertoevoer en het inbouwreservoir. Deze koppeling zit inbegrepen die u heeft aangeschaft.
 4. Sluit een extra installatieslang aan op de T-connector en begeleidt de slang links langs het reservoir naar beneden.
 5. Boor nu met een (diamant-) boor een rond gat van ca 2-2,5cm diameter, leidt de slang door dit gaatje en sluit deze aan op het speciale muurplaatje dat u hier kunt bestellen. >> https://bidetdouche.nl/muurplaat-extern.html
 6. Schroef een hoekstopkraantje in het muurplaatje en bevestig deze met schroeven & pluggen op de wand.
 7. De complete set voor het aansluiten van een DoucheWC op een bestaand inbouwreservoir vindt u hier >> https://bidetdouche.nl/douchewc-aansluitset.html
 8. Voordat u de bijgeleverde 3/8 1/2 duims bidetslang van de bril naar de hoekstopkraan verbindt, dient u het water open te zetten en de leidingen schoon te spoelen en te controleren op eventuele lekkages. Daarna weer sluiten uiteraard.
 9. Indien dit in orde is, sluit u de slang van de bidet naar het hoekstopkraantje aan en opent u de stopkraan. Het water zal nu de douchewc instromen en in het geval van een stroomloze bidetdouche of toilet handdouche zal de er waterdruk op komen te staan.
 10. Sluit u bij een toilet handdouche altijd het stopkraantje na gebruik.
 11. Bevestig verder de drukknop weer en sluit de Douchewc aan op het elektriciteitsnet. U dient een electronische DoucheWC aan te sluiten op een geaard stroompunt van 230V.

4 Vragen over bestellen en betalen

Informatie over bestellen en betalen.

In België worden alle bestellingen vanaf EUR 100 gratis bezorgd. Andere Europese landen afhankelijk van de bestemming en het gewicht. Wij leveren in de meeste gevallen met PostNL of BPost met Track & Trace. Voor pakketten boven 25 kilogram maken we gebruik van DTP, DHL en eigen bezorgdienst.

Uiteraard hebben we zeer goede maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw betaling volledig veilig is. Onze gehele website is beveiligd met een SSL-certificaat (U kunt dit zien aan de voorloop tekens: HTTPS en/of een icoontje van een slot aan (links)boven of onderkant van de webpagina). Er zijn verschillende betaalmethodes die allen via de hierboven beschreven veilige omgeving plaatsvinden. De gegevens die u invult kunnen daarom nooit door derden worden onderschept.

Retourneren kan tot 2 weken na de aankoop. Omdat een douchewc en toiletdouche producten zijn die voor (intieme) hygiëne worden gebruikt is, kan de koop niet zonder meer geannuleerd worden. Het moet vast staan dat het product ongebruikt is. Laat u daarom goed informeren over de specificaties van de betreffende DoucheWC of toiletdouche. Een product in een onbeschadigde verpakking en ongebruikt kan uiteraard worden geretourneerd of geruild voor een ander model.

Alles wordt geleverd uit voorraad dus onze normale omstandigheden 1 werkdag. In uitzonderlijke gevallen kan een model uitverkocht zijn, dit is op weekbasis. We nemen dan persoonlijk contact met u op, om het tijdstip van levering af te stemmen.

pdf
(Grootte: 225.7 KB)
GEBERIT-AQUACLEAN-TUMA-Classic-Productblad
pdf
(Grootte: 2.1 MB)
Handleiding_Geberit_AquaClean_Tuma_Classic
pdf
(Grootte: 1.6 MB)
Vergelijk Modellen Geberit AquaClean